Tongariro Alpine Crossing 18 nov 2024
21 november 2024 - Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland
Kia Ora!
Vandaag was het weer goed genoeg om de hike te maken die Marjolijn op haar 'to do lijstje' had staan: De Tongariro Alpine Crossing. Gisteren de shuttle geboekt en vanmorgen geen e-mail gehad dat het niet door kon gaan vanwege het weer. Dit hadden we ook al wel gedacht, want de voorspelling zagen er gunstig uit.
De wekker op tijd gezet, tas gepakt met eten, laagjes kleding en veel drinken en naar het eindpunt van de wandelroute gereden. Daar konden we de auto parkeren en stond de shuttlebus al te klaar om ons naar de start te brengen. Tijdens de rit van 30 minuten wederom genoeg moois te zien om ons heen.
"De Tongariro Alpine Crossing wordt aangekondigd als de beste eendaagse trekking in Nieuw-Zeeland en wordt beschouwd als een van de top tien eendaagse tochten ter wereld. Velen die de reis van 20,2 km afleggen, zullen je vertellen dat de beklimmingen steil kunnen zijn en dat het weer onvoorspelbaar kan zijn, maar dat het in elk opzicht de moeite waard is. De Tongariro Alpine Crossing ligt in het Tongariro National Park - het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en tevens UNESCO-werelderfgoed."
Zoals hierboven beschreven als uitleg over de hike, is het in werkelijkheid ook. Steile stukken, pittige klimmen en afdalingen, trappetjes, losse keien, zand, maar zeker de moeite waard. Het ene plaatje is nog mooier dan het andere. Ieder uitzicht overtreft het vorige. Voor de Lord Of The Rong fans, ik ka me voorstellen dat deze omgeving gekomen is voor het filmen.
Jeroen ging fluitend de bergtoppen over en stond geregeld op de route te wachten tot Marjolijn er aan kwam. Rustiger tempo, hijg, puf, ademen in en adem uit. Af en toe heb ik, Marjolijn, de klimmetjes vervloekt, maar dan kijk je om je heen en dan is zooooo mooi, niet te beschrijven. Daarom ook maar weer een paar foto's, een paar maar ;)
Jeroen kan misschien nog wel een nieuwe carrière starten als fotograaf voor National Geographic ofzo, prachtige plaatjes.
Aan de laatste paar kilometers te merken, ben ik benieuwd hoe ik morgen mijn bed uit kom...
Groetjes,
Jeroen en Marjolijn