Fox River 26-29 nov 2024

28 november 2024 - Fox River, Nieuw-Zeeland

Kia Ora!

De afgelopen dagen verbleven in een Air BnB locatie in Fox River. Soms denk je bij het zoeken naar een accomodatie, de plaatjes zijn prachtig, maar zal dat in het echt ook zo zijn? Het zag er uit als een vakantiehuis in de middele of niks, met een grote veranda die uitkeek op de zee en het strand. Het was even zoeken naar de oprit en tot onze verbazing was het dit keer een hele lange oprijlaan en het huis was precies zoals op de foto's. Fijn om te merken dat we hierin tot nu toe niet genept zijn. We zijn op een bijzonder plekje beland.

Het is soms even goed vooruit kijken met de route qua benzine tanken, maar ook hoe ver het rijden is naar een supermarkt. Dus onderweg in Richmond bij weer een gigantisch "bouwmarkt" grote supermarkt inkopen gedaan voor een paar dagen. Daarnaast nog even gestopt om de benen te strekken in Westport.

Na alles weer opgruimd te hebben in ons vakantiehuis, hebben we de badkleding aangedaan en zijn we naar het verlaten stukje strand voor ons huisje gelopen. Het voelt bijna als een prive strand. Vol goede moed op naar het water. Eenmaal kennis gemaakt de hebben met de zee werd de intentie van een verkoelende duik nemen toch even flink de kop ingedrukt. We zijn opgevoed niet te mogen vloeken dus: wat een piep piep piep piep en nog heel veel meer piep (zoals ze dat op televisie doen) olderjeeeekus koud water! Hier kan enkele ademhalingstechniek tegenop en we zijn geen commando training aan het doen, dus we houden het bij pootje baden.

De volgende dag met de auto naar Punakaiki gereden, naar de toeristische attractie De Pancakerocks. Dit gesteente dankt hun naam aan de laagjes die ontstaan door invloeden van het water op de rotsen. Het lijken net stapels pannekoeken (of is het pannenkoeken?). Wat blijft het water en de zee dan een machtig krachtig. Het maakt een gigantisch lawaai als de golven tegen de rotsen aan beukt. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt van zo'n 12 kilometer door het bos en langs de rivier. Het weer was een beetje twijfelachtig, maar uiteindelijk klaarde het op en hebben we nog even op het strand gezeten in het zonnetje. Eenmaal terug bij ons huis toch maar weer de badkleding aan, want misschien is de zee in 1 nacht wel opgewarmd. Kunnen jullie rekenen? Reken er dan maar niet op. Marjolijn is snel terug gegaan om zich op de veranda te installeren met een puzzelboek en de ereader. Jeroen bleef nog op het strand liggen. 's Avonds konden we buiten zitten en hebben daar voor het eerst ervaren dat er toch wel irritante beestjes in Nieuw Zeeland zijn genaamd Sandflys. Wat een kleine verschrikkelijke beestjes en jeuken die bultjes, ARCH!!!! Krabben 's nachts of proberen te doen alsof er niets aan de hand is, wat uiteraard niet lukt, dus nog meer krabben!!!!

De volgende dag begon met prachtig weer, maar toch maar even binnen gebleven, wel met deur open en de hor dicht. Want vanuit de woonkamer is het uitzicht nog steeds mooi en is het geluid van de golven heerlijk om naar te luisteren. Uiteindelijk hebben we na een half uur rijden een kustwandeling gemaakt bij Cape Foulwind Dit gaf weer hele andere uitzichten en met het zonnetje erbij is het altijd mooi. Bij een bepaald punt tijdens de wandeling is uitkijkpunt waar pelsrobben te spotten zijn. Er leeft een kolonie in dat gebied. Het leek een beetje op het zoekplaatje waar is wallie, maar dan met de pelsrobben en de rotsen. Je ziet steeds meer bewegen en ook een paar hele kleintjes. Prachtig om te zien! Aan het einde van de middag hebben we afgesproken met Bert en Erica. Jeroen kent ze van zijn werk bij de Kazerne en tennis en zij doen in tegenovergestelde richting een rondreis en vandaag waren we het dichts bij elkaar in de buurt. Heerlijk gegeten en ervaringen uitgewisseld. Heel leuk om elkaar te spreken!

Morgen moeten we op tijd het bed uit, want we moeten een eindje rijden en hebben 's middags een georganiseerde wandeling geboekt.

Groetjes,

Jeroen en Marjolijn

1. Ageeth de Jonge:
    29 november 2024
    Wat een prachtige omgeving hè,
  2. Martijntje.:
    29 november 2024
    O,ja , ik herinner me ook nog die vreselijke sandflys. De bewoners hebben vaak een bepaalde immuniteit opgebouwd. Vitamine B van tevoren slikken zou helpen.
  3. Karin:
    29 november 2024
    Hele mooie omgeving en lekker op t strand is ook fijn.🏖️☀️🩳👙
  4. Weiko:
    29 november 2024
    Lijkt daar wel het paradijs, zulke mooie foto's. Volgens mij zou je daar zo willen blijven 😉🙃
  5. Jolande en Hans:
    29 november 2024
    Mooi verhaal weer. Geniet nog maar heerlijk daar
  6. Ineke:
    29 november 2024
    Hallo Marjolijn en Jeroen, eindelijk eens een reactie van onze kant. Vanaf het begin tot nu toe hebben we jullie verhalen met heel veel plezier gevolgd en de mooie foto's bekeken.
    Leuk dat we nog zoveel van jullie kunnen leren door de uitgebreidde informatie die jullie erbij vermelden. Het gezegde "je bent nooit te oud om te leren," klopt in mijn geval zeer zeker!!! We kijken uit naar het vervolg van de reis. (misschien komen jullie nog wel langs een apotheek, hebben ze vast wel iets tegen Sandflys) Veel kijk en wandelplezier!
  7. Ellen en mannes:
    Liefs
  8. Gerard en Thea:
    29 november 2024
    Wat een prachtig avontuur hebben jullie weer gehad, en wat is het daar prachtig, en net wat je schreef machtig is de zee, en prachtig die aparte rotsen met de zee er tussen, op naar het volgende avontuur en weer opnieuw genieten, en wij van de verhalen en foto’s groetjes van ons, wij gaan dit weekend Sinterklaas vieren 🎉🥳🎊🌴🍀
  9. Albert Koetzier:
    1 december 2024